Hobby

U kunt er bij mij haast niet omheen;
de Stichting 5 Speciale Minuten heeft mijn hart gestolen. Wat begon als een artikeltje is inmiddels uitgegroeid tot een stichting met een eigen attitude!

De columns van de stichting:


 • De originele column in vele talen  
  Ieder jaar verbaast het mij weer; de atmosfeer in de decembermaand en hoe mensen met een veilig bestaan daarop reageren. Zij zien het als weer een kerst, weer een jaarwisseling en weer die beste wensen. Heel gewoon toch?
  Lees de originele column bij Stichting 5 Speciale Minuten      
 • Column 2012 - Terugblik
  Op het moment dat ik de pen of het toetsenbord pak om een column te schrijven, weet ik absoluut niet wat er gaat komen. Meestal staat het onderwerp vast, maar daar blijft het dan bij.
  De column “5 Speciale Minuten” is daar het grote voorbeeld van....
  Lees de terugblik bij Stichting 5 Speciale Minuten 
 • 2013 - een nieuw stichtingsjaar - nieuw uiterlijk
  Tijdens ons bezoek aan de burgemeester van Deventer, Andries Heidema, zagen  wij er, stijlvol, maar duidelijk een beetje antiek uit . Nou ja, eigenlijk dubbel antiek - zo’n 200 jaar!
  Met de aanvang van het nieuwe stichtingsjaar hebben wij een ommezwaai gemaakt in de manier waarop wij ons kleden door een nieuwe “look”. Wel met een knipoog, want als bestuursleden van de Stichting 5 Speciale Minuten zijn wij met een rijtuig naar de burgemeester gebracht, maar de mobiele.....
  Lees het nieuwe stichtingsjaar bij Stichting 5 Speciale Minuten 
 • 2014 - een echt bruiloftsgezelschap
  Promotie is een groot goed binnen de stichting 5 Speciale Minuten. Het streven is dat iedereen in tenue gaat en dat kan per persoon een totaal andere invulling geven.
  Het bestuur gaat 200 jaar terug in dracht evenals een aantal leden van het adviescomité, maar er zijn meer rollen te vervullen; een...
  Lees een  bruiloftsgezelschap bij Stichting 5 Speciale Minuten
5 Speciale Minuten; omdat er in 200 jaar zo weinig veranderd is.


... U als eerste op de hoogte kunt zijn van alle nieuwtjes, het "Berenproject" en de agenda van de Stichting 5 Speciale Minuten via www.5specialeminuten.nl.
Via deze blogspot wordt u alleen naar de jaarlijkse columns verwezen.

... de stichting geholpen is met iedere gift om zo de promotie van de  "wave" op 24 december te kunnen bekostigen. (Als donateur kunt u zelfs de nieuwsbrief ontvangen.)
Maak uw gift online over naar de penningmeester van de Stichting 5 Speciale Minuten


Wilt u de Stichting 5 Speciale Minuten helpen?Deel de video's en website-linken dan via Social Media: Facebook, Twitter, LinkedIn en Google+ of een van al die andere kanalen. 
Wanneer wij met zijn allen meer in eigen straat of om de hoek opletten, zullen er minder kinderen slachtoffer worden van welke soort mishandeling dan ook.

Zij zijn onze aandacht toch waard?