maandag 29 september 2008

Hoe noem je plankenkoorts voor een radio-optreden?

Ik weet het; ik beloofde jullie te informeren over de Live Interviews Calls, maar zoals mijn nieuwsbrieflezers weten, ben ik uitgenodigd als studiogast bij Radio Voorst.

“Ja, en?” denk je nu wellicht en “Waar ligt dat gat? Heeft dat een omvang als “gaspedaal los…. jammer dan, u bent er al doorheen?”
Nee, wel een beetje groter. Het beslaat het hele buitengebied tussen Deventer en Apeldoorn, dus een behoorlijke oppervlakte met heel veel dorpen.

Maar daar gaat het niet om. Het gaat erom dat ik altijd, voor elke presentatie, training of “optreden” last heb van plankenkoorts. Het maakt niet uit of het een wekelijks, maandelijks of jaarlijks terugkerend ritueel is of een incidentele happening; ik ben een paar uur tevoren helemaal de kluts kwijt. Drie keer iets anders aan; make-up nooit naar het zin; altijd bang iets te vergeten mee te nemen (ondanks alle checklisten gebeurd dat evengoed) en geen hap door de keel krijgen….

Tot…. ik op de plaats van bestemming ben, alle rampen (dat wat ik vergeten ben) kan overzien, alle voorbereidingen ter plaatse getroffen zijn…. ja, dan begin ik te eten, kom ik tot rust, dient de humor zich weer aan en blijf ik naar de klok kijken!

Vijf minuten voor de tijd nog twee keer naar het toilet; make-up en kleding checken en ervoor gaan.
Oké, dat is dus gesneden koek.

En nu….. nu hebben we een nieuwe situatie. Radio! Geen kleding te zien, laat staan make-up; geen tonlading attributen; geen checklisten af te vinken, geen wat-dan-ook!
Het enige dat ik mee heb te nemen is muziek.

Dat is eng; geen gesneden koek!

“Laat het maar over je heen komen.” zei Henny Smit van Radio Voorst.
Die heeft makkelijk praten, voor hem is het wel gesneden koek. Niemand weet – net als bij mij voor deze Blog – welke persoonsgebonden rituelen zich bij hem afspelen voor hij die studio in gaat.

Uiteindelijk blijft mij natuurlijk niets anders over; een nieuw avontuur in te stappen (Yes!), het over mij heen te laten komen (Dat moet dan maar!) en vertrouwen op Henny Smit (Graag!)…
Ik denk dat ik hem maar ga uitnodigen voor een Live Interview Call....

Maak er een fantastische week van en Keep Smiling!