maandag 29 september 2008

Hoe noem je plankenkoorts voor een radio-optreden?

Ik weet het; ik beloofde jullie te informeren over de Live Interviews Calls, maar zoals mijn nieuwsbrieflezers weten, ben ik uitgenodigd als studiogast bij Radio Voorst.

“Ja, en?” denk je nu wellicht en “Waar ligt dat gat? Heeft dat een omvang als “gaspedaal los…. jammer dan, u bent er al doorheen?”
Nee, wel een beetje groter. Het beslaat het hele buitengebied tussen Deventer en Apeldoorn, dus een behoorlijke oppervlakte met heel veel dorpen.

Maar daar gaat het niet om. Het gaat erom dat ik altijd, voor elke presentatie, training of “optreden” last heb van plankenkoorts. Het maakt niet uit of het een wekelijks, maandelijks of jaarlijks terugkerend ritueel is of een incidentele happening; ik ben een paar uur tevoren helemaal de kluts kwijt. Drie keer iets anders aan; make-up nooit naar het zin; altijd bang iets te vergeten mee te nemen (ondanks alle checklisten gebeurd dat evengoed) en geen hap door de keel krijgen….

Tot…. ik op de plaats van bestemming ben, alle rampen (dat wat ik vergeten ben) kan overzien, alle voorbereidingen ter plaatse getroffen zijn…. ja, dan begin ik te eten, kom ik tot rust, dient de humor zich weer aan en blijf ik naar de klok kijken!

Vijf minuten voor de tijd nog twee keer naar het toilet; make-up en kleding checken en ervoor gaan.
Oké, dat is dus gesneden koek.

En nu….. nu hebben we een nieuwe situatie. Radio! Geen kleding te zien, laat staan make-up; geen tonlading attributen; geen checklisten af te vinken, geen wat-dan-ook!
Het enige dat ik mee heb te nemen is muziek.

Dat is eng; geen gesneden koek!

“Laat het maar over je heen komen.” zei Henny Smit van Radio Voorst.
Die heeft makkelijk praten, voor hem is het wel gesneden koek. Niemand weet – net als bij mij voor deze Blog – welke persoonsgebonden rituelen zich bij hem afspelen voor hij die studio in gaat.

Uiteindelijk blijft mij natuurlijk niets anders over; een nieuw avontuur in te stappen (Yes!), het over mij heen te laten komen (Dat moet dan maar!) en vertrouwen op Henny Smit (Graag!)…
Ik denk dat ik hem maar ga uitnodigen voor een Live Interview Call....

Maak er een fantastische week van en Keep Smiling!

4 opmerkingen:

 1. Hi Mary-Rose!

  Tja, radio, dat doe je niet elke dag.
  Toch vind ik het SUPER dat je eindelijk eens via dit fantastisch medium veel mensen kunt bereiken!

  Geen zorgen, het gaat vanzelf zoals het moet gaan en dat is goed!

  Toi, toi, toi, we zullen duimen + luisteren (Deze 2 zaken kan ik, als man, wel tegelijk!)

  Warm regards,

  Tom

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel, Tom, en leuk dat je gaat luisteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Mary-Rose,

  Proficiat! Dat was een geslaagde uitzending!

  Je hebt rustig kunnen vertellen wat KnowVision kan betekenen voor mensen en in een korte samenvatting vele belangrijke aspecten genoemd! Ik vond het boeiend om naar te luisteren.

  Warm regards,

  Tom

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je wel.

  Ja, ik vond het enorm leuk te doen en hoewel ik mij er absoluut van tevoren geen voorstelling van kon maken, is het mij enorm meegevallen. Wat heet.... het was hartstikke leuk!
  Zo leuk, dat ik het nog wel eens zou willen doen. En zeker met Henny Smit en zijn technicus Monique; een prima op elkaar ingespeeld koppel wat de kunst verstaat de sfeer luchtig te houden. Zelfs als de onderwerpen wat zwaarder zijn.
  Ook de humor was absoluut verteerbaar (dat kan niet iedereen) en dat maakte het al met al tot een heel bijzondere ervaring die ik niet had willen missen.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor uw reactie.
Zodra ik de gelegenheid heb, zal ik uw mail beantwoorden.

Keep smiling,

Mary-Rose